RemoteApps stopt ermee… en nu?

microsoft azure office 365 remoteapps citrix xenapps express

Op 12 augustus 2016 heeft Microsoft aangekondigd te gaan stoppen met de dienst RemoteApps in Azure. Het stopzetten van RemoteApps heeft een directe link met de samenwerking tussen Microsoft en Citrix. Citrix heeft in mei aangekondigd zich vol in de Cloud te storten. Door het stopzetten van RemoteApps geeft Microsoft aan dat ze vol investeren in het partnership met Citrix.

Citrix zal eind dit jaar een nieuwe service lanceren:  XenApp ‘express’! Deze dienst zal voor RemoteApps klanten de opvolger kunnen zijn voor de opgeheven RemoteApps. XenApp ‘Express’ zal een combinatie zijn van het krachtige Citrix XenApps en de snelheid van RemoteApps met haar flexibiliteit tot groei. De doelstelling van Microsoft en Citrix is om de snelste en meest gemakkelijke implementatie te verzorgen voor XenApp in de Cloud.

Citrix CEO Kirill Tatarinov heeft aangegeven dat Microsoft en Citrix er alles aan zullen doen om de overgang voor bestaande klanten zo eenvoudig mogelijk te maken en uitval van de service RemoteApps naar XenApp ‘express’ tot het minimale te beperken. Er zal een migratiestrategie worden opgezet om de klanten over te zetten.

Klanten die nu gebruik maken van on-premise oplossingen kunnen nu sneller de afweging maken naar cloudoplossingen. Nu Citrix met een echte cloud variant komt van XenApp, kan er op een relatief eenvoudige manier, zonder lange implementatietrajecten, gebruik gemaakt worden van het Azure platform. Azure zorgt voor een veilige en stabiele datatoegang in de cloud. Dit helpt bedrijven om sneller te schakelen en meer flexibel te zijn. Azure is fault tolerance waardoor het platform ook nog eens de hoogste beschikbaarheid garandeerd. Dit zijn platformdiensten die voorheen alleen voor grote enterprises beschikbaar waren door de hoge kosten en complexe beheeromgevingen.

De komende periode zal er meer bekend worden over RemoteApps en XenApp ‘express’. Als consultant zal ik dit op de voet volgen en u hiervan op de hoogte stellen. U kunt ons uiteraard altijd bellen als u in de tussentijd vragen heeft.

Nog enkele belangrijke notes op dit bericht:

  • Aankondigen stoppen dienst RemoteApps: 12 augustus 2016
  • De dienst is beschikbaar voor bestaande klanten tot 31 augustus 2017
  • Tot en met 30 september 2016 is de dienst RemoteApps af te nemen
  • 23 augustus 2016 is er een evenement vanuit Citrix en Microsft gepland om consultants en klanten op de hoogte te brengen van het nieuwe product XenApp ‘express’

Als freelance consultant werk ik nu voor VX Company Managed Services. In mijn rol als product owner van [email protected] volgen wij deze ontwikkeling op de voet. Hou de blog van [email protected] in gaten en deze website voor de laatste updates.

Links:
Facebook MCAZ: https://www.facebook.com/mcaznl/
Facebook [email protected]: https://www.facebook.com/smartatoffice/
[email protected]: https://www.vxmanagedservices.com/
Open brief CEO Citrix: https://www.citrix.com/blogs/2016/08/15/an-open-letter-to-microsoft-azure-remoteapp-customers/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.