Verbeterde e-mail anti-imitatie mogelijkheden in Office 365

Het wordt steeds moeilijker om SPAM en imitatie e-mail te herkennen en tegen te houden. Spammers en hackers versturen e-mails uit naam van uw organisatie en proberen op deze manier binnen te dringen of via nep facturen u geld afhandig te maken.

Advanced Threat Protection via MCAZ helemaal gratis

Microsoft heeft een verbeterde versie per februari 2018 gelanceerd om u beter te beschermen. De verbeterde versie beschermd u tegen imitatie van domeinen en  gebruikers bij het ontvangen van de e-mails.

Regelmatig hoor ik bij klanten dat de administratie afdeling een factuur krijgt voor bijvoorbeeld Office wat gekocht zou zijn of een e-mail uit naam van de directeur of er een bedrag overgemaakt kan worden naar een buitenlandse bankrekening.

Gelukkig zijn er naast oplettende collega’s ook mogelijkheden om de schade te beperken en uw collega’s te beschermen. Met Office 365 en Exchange Online kunt u via Advanced Threat Protection uw omgeving beschermen tegen phishing. Hoe werkt dit? Elke mail die uw bedrijf ontvangt wordt door verschillende machine learning modellen geanalyseerd op onveilige bijlages, links of imitatie. Als er een detectie is wordt er op basis van policy’s een actie uitgezet. Dit kan bijvoorbeeld het informeren van de ontvanger zijn maar ook het volledig verwijderen van het bericht.

Om gebruik te maken van deze dienst sluit u de toevoeging ATP anti-phishing af als toevoeging op uw E1 of E3 abonnement. Heeft u E5 dan is dit al inbegrepen. De configuratie kunt u laten uitvoeren door uw systeembeheerder of door MCAZ. De inrichting is vrij snel te realiseren en kan remote plaatsvinden.

Als uw licenties via MCAZ lopen krijgt u zelfs de inrichting en ATP het eerste jaar volledig gecrediteerd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.