Maandag morgen update Office 365 week 31-2018

Wat is er allemaal voor Office 365 nieuws te melden van afgelopen week.

Sway de Storytelling App van Microsoft is een fancy manier voor presentaties.

Om Sway meer met Office 365 1 te maken heeft Microsoft besloten de URL aan te passen want sway.com naar sway.office.com. De functionaliteiten blijven ongewijzigd.

Self Service Site Creation

Een update op het gebied van Self Service Site Creation. Hier ben ik erg enthousiast over. In een moderne wereld hoor je eindgebruikers zelf de mogelijkheid te geven dit soort zaken te regelen. De functionaliteit bestaat al lang en wordt veel gebruikt maar er is nu nog meer mogelijk.

– Moderne Team Sites nu ook beschikbaar als gewone site ipv alleen Groups als aanmaken van groepen is uitgeschakeld voor gebruikers. Dit geeft eindgebruikers ook gelijk de mogelijkheid om communicatie sites aan te maken voor een mooie moderne pagina.

– De optie om een Classic Team Site aan te maken zal verdwijnen en vanaf nu zal alleen nog de mogelijkheid zijn om een New Team Site of Communication Site aan te maken.

– Als beheerder van Office 365 kan er een standaard taal worden ingesteld voor de self service.

Outlook voor OSX kan nu ook Google contactpersonen en agenda’s synchroniseren.

Als je gebruik maakt van de laatste Outlook update van Outlook op je MAC kan je vanaf nu ook je agenda en contactpersonen van Google sync’n. Om dit te activeren ga je simpel naar je account instellingen en voeg je je Google/Gmail account toe.

Anti-phishing updates deze week zijn om uw organisatie veilig te houden.

– Een nieuwe weergave om de beleid policys voor uw hele organisatie weer te geven.

– Anti phishing overzichten bieden realtime detecties voor spoofing, domein- en gebruikers imitatie, inclusief wat-als-scenario’s om de bescherming van deze functies voor uw organisatie te verfijnen en te verbeteren.

– Betere bescherming tegen imitatie domeinen.

Ik krijg regelmatig vragen over ATP in Office 365 hoe je dit het beste kan instellen. Deze week zal ik aandacht besteden aan een blog waarin ik de best practice zal uitleggen.

Geavanceerd zoeken voor eDiscovery

In de Preview versie zal deze functie binnenkort beschikbaar komen. Er zullen extra mogelijkheden komen om de zoekopdrachten oa te verfijnen met trefwoorden en metadata. Persoonlijk gebruik ik eDiscovery ook voor het archiveren van PST files.

Project Online krijgt een nieuwe homepage

Het is weer wat overzichtelijker geworden. Meer informatie https://blogs.technet.microsoft.com/projectsupport/2018/07/19/project-online-new-home-page-for-users/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.