Office 365 updates week 32

Afgelopen week zijn er 5 aankondigen geweest van Microsoft die betrekking hebben op het Office 365 platform. Wat is er nieuw en wat kan u verwachten?

Security; Er komt een nieuw TLS certificaat. TLS zorgt ervoor dat email verkeer versleuteld over de lijn gaat en wordt ontvangen door de mail servers. Exchange Online verstuurd standaard met TLS maar als de ontvangende partij geen TLS ondersteund is er niks aan de hand dan wordt de mail verstuurd zonder TLS.

Als u bijvoorbeeld zaken doet met een bank kan het zijn dat deze u verplicht met TLS mails te versturen. In dit geval maak je met de mail flow een rule aan waarin dit is verwerkt. Als dit het geval is zou de niet Exchange online partij moeten valideren of deze mail server toegang heeft tot een aantal GlobalSign adressen. Voor meer informatie https://support.office.com/nl-nl/article/how-exchange-online-uses-tls-to-secure-email-connections-in-office-365-4cde0cda-3430-4dc0-b489-f2c0736c929f?ui=nl-NL&rs=nl-NL&ad=NL

Microsoft Teams; de licentie voeg je straks toe via de users ipv de aan- uit toggle in het services en invoegtoepassingen menu. Als deze setting wordt gebruikt om Teams te disable’n zorg er dan voor de bij de gebruikers die geen gebruik mogen maken van Teams, teams bij de licentie is uitgeschakeld.

OneDrive en standaard instellingen; OneDrive share rechten via de Outlook Desktop client zijn straks gelijk aan de instellingen in de web variant. In het admin center voor Outlook kan ingesteld worden dat de default waarde lezen en/of schrijven is. Tot heden nam Outlook desktop deze waarde niet over. De komende weken rolt MS een update uit die dit recht zet.

Microsoft Groups; de workflow om een group te maken wordt enigszins aangepast. De taal voor de welkomst mail is straks niet meer te kiezen. Daarnaast zullen de instellingen om groepsgesprekken door te sturen naar leden van de groep alleen nog in te stellen zijn nadat de group is aangemaakt. Eind augustus moeten alle Office 365 deze nieuwe workflow hebben.

Microsoft Live Events; Een hele nieuwe functie in Office 365. Het streamen van een live video in Teams en Yammer. Een hele mooie functie om bedrijfsbijeenkomsten live te streamen voor medewerkers die niet aanwezig kunnen zijn. Als administrator moet er nog wel het e.a. ingericht worden om de functie beschikbaar te maken. Meer informatie via https://docs.microsoft.com/nl-nl/MicrosoftTeams/what-are-teams-live-events

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.