Office 365 updates week 33

Afgelopen week zijn er 5 aankondigen geweest van Microsoft die betrekking hebben op het Office 365 platform. Wat is er nieuw en wat kan u verwachten?

Workflow voor het verwijderen van Office 365 users

Microsoft heeft een workflow gemaakt voor het verwijderen van users om standaard taken die je als IT admin toch vaak al uitvoert te automatiseren.

Bij het verwijderen van een user kan je nu gelijk kiezen om iemand anders rechten te geven tot de OneDrive bestanden en de email. Bij de email kan dan ook direct een rule ingesteld worden wie er rechten krijgt maar ook een automatische reply om mailers direct op de hoogte te stellen dat de medewerker uit dienst is. Een mooi functie die direct beschikbaar is vanaf nu op alle Office 365 omgevingen. Meer informatie: https://techcommunity.microsoft.com/t5/Microsoft-365-Blog/New-guided-workflow-for-deleting-Microsoft-365-users/ba-p/222872

Opslaan voor later in SharePoint Online

Deze functie wordt de komende tijd uitgerold en hiermee kunnen medewerkers direct vanuit nieuws posts en pagina’s opslaan. Dit is al mogelijk vanaf de Mobile App.

Rich colors voor de site headers

Om meer flexibiliteit te geven in het customizen van de standaard SharePoint Online thema’s kunnen de kleurtinten en kopteksten van de site nu worden veranderd. Dit werkt niet bij custom thema’s! Via Site Settings, Uiterlijk wijzigen is deze optie beschikbaar. Eind september is deze uitgerold naar alle tenants.

FindTime historie en persoonlijke informatie verwijderen

Elke leverancier is bezig met opties om persoonlijke informatie te kunnen verwijderen. Voor FindTime is deze optie er nu. Via https://findtime.microsoft.com/ kan je bij Settings kiezen voor Delete your account and polls.

E-mailadres van een Office 365 wijzigen via PowerShell

Set-UnifiedGroup -EmailAddresses is een nieuwe PowerShell functie om email adressen te wijzigen voor Office 365 Groups.

Connect naar Exchange online en voer uit:

Set-UnifiedGroup – Identity “Alexander Zoutenbier OFFICE 365 GROUP” -EmailAddresses “smtp:[email protected]

Meer informatie op : https://docs.microsoft.com/nl-nl/powershell/module/exchange/users-and-groups/set-unifiedgroup?view=exchange-ps

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.