Office 365 updates week 34/35

Deze keer een update van de afgelopen 2 weken over de updates op het Office 365 platform. Wat is er nieuw en wat kan u verwachten?

Anti-spoofing protection in Office 365

Voor alle Office 365 E5 klanten en klanten met een additionele toevoeging ATP is er een extra manier om spoofing emails te onderscheppen. Microsoft is net als alle andere leveranciers druk met het beveiligen van uw organisatie en te voorkomen dat u of uw collega’s per ongelijk op een verkeerder link klikken waardoor hackers toegang tot informatie kunnen krijgen. Met deze new feature zijn we weer een stukje veiliger. Anti-spoofing protectie is aan te zetten via https://protection.office.com/?rfr=AdminCenter#/antiphishing en meer informatie is te vinden op https://docs.microsoft.com/nl-nl/office365/securitycompliance/anti-spoofing-protection?redirectSourcePath=%252fen-us%252farticle%252fanti-spoofing-protection-in-office-365-d24bb387-c65d-486e-93e7-06a4f1a436c0.

Versiebeheer SharePoint Document Library

Eerder was deze wijziging al aangekondigd maar nu beschikbaar, versie beheer is door gebruikers niet meer aan te passen. Als beheerder kan je deze uiteraard wel uitzetten. Door deze wijziging bent u ervan verzekerd dat u content kan herstellen.

Chat en call insights voor Skype for Business Online in MyAnalytics

Extra rapportage voor Office 365 E5 klanten en klanten met een additionele toevoeging. In de persoonlijke gebruikers rapportage is nu ook terug te zien hoeveel tijd iemand per week bezig is met Skype. Deze overzichten geven de gebruikers inzicht waar ze mee bezig zijn en uit ervaring weet ik dat dit best leerzaam kan zijn waardoor je je werk en concentratie kan verbeteren. Meer informatie is te vinden op : https://techcommunity.microsoft.com/t5/Office-365-Analytics-Blog/New-to-MyAnalytics-chat-and-call-insights-from-Skype-for/ba-p/218135

Azure Active Directory applications verhuizen naar Office.com

Vanaf nu zal de Office 365 App launcher ook de in Azure AD geregisteerde Apps tonen om de start pagina en vindbaarheid beter te maken. Meet info op: https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/blog/2017/09/22/new-office-365-app-launcher-and-office-com-help-you-be-more-productive-on-the-web/

Shared with Me in OneDrive for Business mobile apps

Hiervoor komt een update in september. In de nieuwe versie zal het mogelijk zijn om items en documenten te sorteren en om te zien wanneer het item is gedeeld.

Voorkom dat een vergaderverzoek wordt doorgestuurd in Outlook

Vanaf september zal deze mogelijkheid beschikbaar zijn.

Voeg het site designs toe aan associated hub sites in SharePoint

Het design van de hub site is nu direct door te voeren naar alle sites die lid zijn van de HUB. Wat jammer is dat het niet automatisch wordt doorgevoerd maar als je de site even opnieuw aan een hub toevoegt neemt hij gelijk het design over.

Privileged access management in Office 365

Hier wordt ik gelukkig van. High risk taken in Office 365 kunnen voor E5 klanten en Advance Compliance klanten nu via een worklow worden goedgekeurd. Een mooie voorbeeld is externe toegang verlenen, als een gebruiker dit doet zou je met deze workflow goedkeuring kunnen geven. Deze functie is beschikbeer voor alle klanten vanaf eind oktober.

SharePoint lijst view Formatting

Vanaf eind september beschikbaar voor alle SharePoint Online klanten, je kan dan een lijst aanpassen met een eigen opmaak. Meer info: https://support.office.com/nl-nl/article/opmaak-van-lijstweergaven-met-json-f737fb8b-afb7-45b9-b9b5-4505d4427dd1?ui=nl-NL&rs=nl-NL&ad=NL

Voeg een SharePoint Online pagina, nieuws of lijst tab in Microsoft Teams toe

Weer een uitbreiding voor Microsoft Teams. Voeg nu makkelijk deze tabs toe. Teams wordt steeds meer een volwassen product en nu toch wel heel interessant om het te gebruiken.

SharePoint Online nieuws and modern pagina’s feature update

Microsoft gaat ook hier weer wat updates doorvoeren voor nieuws pagina’s zal er in de webpart een carousel layout beschikbaar komen en hergebruik van content. Met de nieuws link kan je snel een artikel delen intern maar ook extern naar bijvoorbeeld LinkedIn. De link zal automatisch een picture, titel en omschrijving laten zien als dit beschikbaar is.

Voor de modern pagina’s komt er een update die we al kennen van alle Office Online tools. Zodra de update is doorgevoerd kan je met meerdere gebruikers een pagina aanpassen en ook direct zien wie wat aanpast. De vraag is natuurlijk of dit in de praktijk veel gebeurd maar je kan in ieder geval zien of er iemand mee bezig is.

Tot slot

Dit was het weer voor deze week. Samen met een security lead zal ik deze week verder werken aan het artikel over ATP en ik hoop deze dan voor het eind van de week te posten. Dus hou de site in de gaten en volg mij op LinkedIn. Hartelijk dank voor het lezen van mijn update.

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.