Office 365 updates week 36

Vandaag hebben we een update over week 36. Afgelopen week ontvingen we 3 berichten over major updates en een aantal kleine wijzigingen op het Office 365 platform.

e-mail meldingen en andere voorkeuren voor het berichtencentrum voor aangepaste beheerdersrollen

Aangepaste admin rollen zullen beginnen met het ontvangen van e-mail meldingen voor Message Center en kunnen hun Message Center voorkeuren aanpassen op basis van welke berichten ze willen zien naast de opt-out van e-mailberichten. Meer informatie https://support.office.com/en-us/article/message-center-in-office-365-38fb3333-bfcc-4340-a37b-deda509c2093?ui=en-US&rs=en-US&ad=US

Nieuwe functie: Gebruikers kunnen nieuwe functies testen voor de Outlook web client

Er komt voor de gebruikers een schakelaar om nieuwe functies in de web versie van Outlook sneller beschikbaar te stellen en te testen. Deze fuctie wordt deze maand standaard aangezet en indien je deze als beheerder wil uitzetten kan dit via PowerShell.

Set-OwaMailboxPolicy “Policy Name” -OutlookBetaToggleEnabled $false

Nieuwe functie: Gebruikers kunnen nieuwe functies testen voor de Outlook Windows versie

Net als bij de web variant zullen de gebruikers de beschikking krijgen om nieuwe functies eerder tot hun beschikking te krijgen met de ‘Coming Soon’ functie in Outlook voor Windows. Rechts boven in de balk zal een extra knop komen ‘Coming Soon’ hier kunnen gebruikers nieuwe functionaliteiten aan en uit zetten. Wil je als beheerder deze functie uitschakelen dan kan dit via een GPO of reg setting. Meer informatie en de reg setting via: https://techcommunity.microsoft.com/t5/Outlook-Blog/Designed-for-Simplicity-User-experience-updates-to-Outlook-for/ba-p/241590

Document Templates in SharePoint Online

Een hele mooie nieuwe functie; Binnenkort zal de uitrol beginnen om document templates toe te voegen aan content types. Naast het toevoegen van templates kan ook het menu straks worden aangepast. Meer informatie: https://techcommunity.microsoft.com/t5/Microsoft-SharePoint-Blog/Announcing-new-file-template-management-for-document-library/ba-p/238374

Insight Services in Excel

Vanaf 1 oktober zal Microsoft starten met de uitrol van deze nieuwe Excel funtie. Insight Services helpt data te analyseren en te structureren. Het genereerd automatisch aanbevelingen om meer met de data te bereiken. Meer informatie: https://support.office.com/en-us/article/insights-in-excel-3223aab8-f543-4fda-85ed-76bb0295ffc4?ui=en-US&rs=en-US&ad=US

Rechten mode voor Project Web App sites

Er komt een update waar je de rechten mode for Project Web Apps kan instellen. Nu is het alleen mogelijk voor de admins op die toegang hebben tot de beheerportal maar straks kunnen de site beheerders ook de rechten instellen voor de PWA gebruikers.

Tot slot

Dit was het weer voor deze week. Hartelijk dank voor het lezen van mijn update.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.