Office 365 updates week 37

Welkom terug bij de Office 365 week update van Alexander Zoutenbier, Mission Critical Engineer bij Schuberg Philis en gespecialiseerd in Office 365 en SharePoint.  Afgelopen week hadden we een grote stroring in de nacht van zondag op maandag. 1 van de tenants met 300+ users was niet bereikbaar. Dit kwam door een storing in de VS die meerdere tenants in de EU ook in storing zette. Op maandagochtend 8:00 was het issue resolved en kon iedereen gelukkig weer inloggen. Ik verbaasde mij tijdens deze storing wel dat het 24×7 support nummer van Microsoft geen gehoor gaf maar een bandje dat ze tijdens werkdagen bereikbaar zijn.

Verder was er nog een grote storing met Outlook door certificaat fouten.

De rest van de week is het rustig gebleven met nieuws maar ondanks dat toch 3 nieuwe berichten voor het Office 365 platform. Naast de updates heeft Microsoft voorzorgsmaatregelen getroffen voor orkaan Florence. Volg ook altijd het Twitter kanaal @MSFT365Status om laatste service meldingen te zien.

Footnote van mails via Groups veranderd

Bij emails verstuurd uit een Microsoft Group kon je tot nu je afmelden via de link die onderaan de mail stond. Dit wordt aangepast. Wil je straks de Group Emails niet meer volgen dan kan je dit alleen nog aanpassen in de Group. Hiervoor ga je naar Outlook, opent de Group en klik op do not follow.

Data export in Microsoft Bookings

Op de homepage van Bookings komt een mogelijkheid om data te exporteren naar een TSV file. Zo kan je historie van 90 dagen terug en vooruitlopend downloaden.

Microsoft Office 365 maandelijkse updates

De Office gebruikers krijgen ook deze maand weer nieuwe mogelijkheden. Sommige functies zijn eerder aangekondigd maar hierbij toch nog even een korte samenvatting:

  • Outlook krijgt een functie om meeting invites de optie te geven dat ze niet doorgestuurd kunnen worden.
  • Access heeft een update voor Linked Table Manger waar je een refresh, relink of gelinkte tables kan verwijderen.
  • Visio kan nu direct exporteren naar Word.
  • Vanuit Visio is het nu mogelijk om direct een interactieve diagram te publiceren naar PowerBi in een aantal klikken.
  • Project krijgt een update om het Task Board te voorzien van meer informatie.

Een volledig overzicht van alle wijzigingen deze maand is te vinden op https://docs.microsoft.com/nl-nl/officeupdates/monthly-channel-2018

Tot slot

Dit was het weer voor deze week. Deze week start ikzelf weer met een Azure training om mijn kennis te verbreden en verder wil ik u bedanken voor het lezen en delen van mijn update.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.