Office 365 updates week 49

Welkom terug bijde Office 365 week update van Alexander Zoutenbier, Mission Critical Engineer bij Schuberg Philis en gespecialiseerd in Azure, Office 365, SharePoint en 100% availability van Mission Critical Applicaties. We zijn begonnen met de laatste weken van het jaar en hierdoor kunnen we een leuke tip geven voor de lezers vande BLOG. Voor Office 365 licenties loopt er een actie voor 10% korting voor de hele looptijd van het contract. Voor meer informatie neem dan even contact op.

Verder zal er de komende weken worden gewerkt aan de website om hem klaar te maken voor 2019 en om er meer snelheid in te krijgen. Op dit moment is de performance van de site erg slecht.

Maar nu de updates voor Office 365 van week 49:

Content Types niet langer naar OneDrive for Business (standaard)

Standaard zullen content types niet meer gesyngroniseerd worden met OneDrive Sites. Omdat er zelden aangepaste content types worden gebruikt op OneDrive zal dit vanaf het nieuwe jaar standaard uit staan. Wil je dit toch blijven gebruiken dan kan je via PowerShell ‘Set-SPOTenant -ContentTypeSyncSiteTemplatesList MySites’ gebruiken om het aan te zetten en als je het weer uit wil zetten gebruik je ‘Set-SPOTenant -ContentTypeSyncSiteTemplatesList MySites -ExcludeSiteTemplate’

Nieuwe functies voor Outlook (web versie)

Outlook.com

Zodra de updates zijn uitgerold is het mogelijk om via https://www.outlook.com naar je zakelijke email adres te gaan. Vanaf nu zijn dan ook al je mail adressen (Hotmail en/.of zakelijk Office 365) te bereiken via Outlook.com. Ik vind dit een mooie wijziging omdat het voor de eindgebruikers veel vriendelijker is.

Verbeterde meeting reactie

Met de nieuwe update is het mogelijk om een response te geven op een meeting request zonder dat er een mail naar de organizer wordt gestuurd.

Teams voor Online Meetings

Met deze wijziging zal Teams ook voor de Online Meetings gebruikt gaan worden als standaard tool.

Meer informatie en screenshots over de updates is te vinden op: https://techcommunity.microsoft.com/t5/Outlook-Blog/Updates-to-Outlook-on-the-web/ba-p/293654

Outlook voor Apple IOS krijgt een update

Microsoft zal beginnen met de uitrol van een nieuw ontwerp in Outlook voor iOS. De update zal vooral de ervaring aanpassen. Er zullen nieuwe icoonen en aangepaste headers worden toegevoegd. Ergens in de komende weken zal de update via de Apple Store beschikbaar worden gemaakt.

Nieuwe rollen voor teams beheerders

Om taken als beheerder te delegeren zijn er nu 4 nieuwe rollen aangemaakt binnen Office 365.

Teams Service Administrator, Teams Communication Administrator, Teams Communications Support Engineering, Teams Communications Support Specialist. Meer informatie over de rollen is te vinden via: https://techcommunity.microsoft.com/t5/Microsoft-Teams-Blog/New-Provide-a-great-Teams-experience-with-improved-manageability/ba-p/288059.

Tot slot

Dit was het weer voor deze week. Bedankt voor het lezen en delen van mijn update.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.