Microsoft 365 Gasten uitnodigen

Stuur zelf een uitnodiging

Als beheerder krijg ik geregeld de vraag dat gasten op de omgeving, geen uitnodiging hebben ontvangen, niet kunnen inloggen of niet weten wat ze moeten doen.

Mijn advies is maak een workflow die gasten aanmaakt in jou omgeving en stuur een aangepaste email met uitleg. Skip die standaard Microsoft e-mail die onduidelijk is en ook vaak in de SPAM terecht komt.  

Hoe werkt het?

Je maakt met MS Graph connectie naar je Microsoft Azure omgeving, maakt de gast gebruiker aan en stuurt hem een mail met een aanmeld-link. Simpel toch?

Nadat de gast gebruiker de link in jou aangepaste persoonlijke e-mail aanklikt kan hij zich registeren als gast gebruiker en vanaf dan kan je je gast uitnodigen voor Microsoft Teams, SharePoint sites en/of bestanden delen. 

#Installeer de MS Graph Module
Install-Module Microsoft.Graph -Scope CurrentUser
Install-Module Microsoft.Graph.Users -Scope CurrentUser


#Connect naar je tenant
Connect-MgGraph -Scopes user.readwrite.all

#Maak de gast gebruiker aan
New-MgInvitation -InvitedUserDisplayName “Alexander Gast” -InvitedUserEmailAddress alexander.gast@gast.com -InviteRedirectUrl “https://myapplications.microsoft.com” -SendInvitationMessage:$false

 
#Stuur de aangepaste link in je persoonlijke mail
https://myapps.microsoft.com/?tenantid=tenantID (kan je vinden in de Azure Properties)

 

Uiteraard is dit process helemaal te automatiseren met een workflow en lijsten zodat eindgebruikers zelf gasten kunnen uitnodigen.
Wij hebben bijvoorbeeld bij elke mail een duidelijke instructie toegevoegd in PDF. Ik maak graag een keer een afspraak met u om het uitnodigen van uw gasten op uw omgeving te verbeteren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alexander Zoutenbier via +31 318 799 435 of via deze contact formulier onder de Home knop.

 

 

Share This

Share this post with your friends!