Wat is Zero Touch Deployment

Mobiele en hybride werkplekken zijn tegenwoordig de standaard wereldwijd. De hedendaagse werkplek omvat zowel het thuiskantoor, co-workingruimtes als elke locatie met een stabiele internetverbinding. Met het toenemende aantal medewerkers dat op afstand werkt, wordt het leveren van kant-en-klare computers steeds belangrijker. Om deze nieuwe werkrealiteit te faciliteren, moeten IT-teams beschikken over de juiste infrastructuur en diensten om IT-middelen snel en efficiënt te kunnen inzetten.

Device as a Service (DaaS) biedt een modern aankoop- en beheerproces dat de lasten van IT-beheer vermindert. Een cruciaal onderdeel van DaaS is ‘Zero Touch Deployment’. Dit zorgt ervoor dat apparaten volledig geconfigureerd en klaar voor gebruik worden geleverd bij u, zonder dat de IT-afdeling extra handelingen hoeft te verrichten. In het tijdperk van de moderne werkplek is Zero Touch Deployment niet slechts een luxe, maar een essentiële voorziening.

Windows Autopilot

Devices uitrollen met Windows Autopilot is eenvoudiger en sneller dan ooit. Voorheen moesten nieuwe devices eerst langs IT voor een image. Tegenwoordig is het mogelijk om de nodige drivers, policies en software automatisch te installeren in een paar eenvoudige stappen. Je IT-medewerkers hoeven niet meer alle devices handmatig te configureren voor de eindgebruiker. Met Windows Autopilot weet het beheerplatform precies wat er moet gebeuren als een nieuw device zich aanmeldt. Het enige wat uw moet doen is de hashes van de Windows Autopilot-hardware verstrekken.

Vereenvoudigt manier van devices configureren

Windows Autopilot is een verzameling van IT-tools die het gebruiksklaar maken van Windows devices versimpelt. Het vereenvoudigt de manier waarop apparaten worden geconfigureerd, gereset en opnieuw worden ingezet, zonder inspanningen van de IT-afdeling. De eindgebruiker hoeft alleen maar zijn device aan te zetten, in te loggen op het bedrijfsnetwerk en vervolgens worden alle applicaties automatisch klaargezet. Het autopilot pre-provisioning process is beschikbaar voor devices van verschillende merken zoals Acer, Asus, Dell, Lenovo, Samsung, Microsoft Surface, etc. MCAZ kan alle merken leveren maar voor Microsoft Surface heeft MCAZ speciale aanbiedingen.

Wat doet Microsoft Autopilot?

 • Automatische toevoeging van nieuwe devices aan de Azure Active Directory
 • Registratie van devices in Microsoft Intune, of ander MDM-platform
 • Automatisch devices van software voorzien aan de hand van het gebruikersprofiel
 • Automatische enrollment van bedrijfsspecifieke applicaties en content
 • Uitschakelen van onnodige tools en schermen binnen Windows-omgeving
 • Toevoeging van eigen logo en bedrijfsnaam in het visuele uitrolproces op het device
 • Voorkomt onnodig aangemaakte gebruikersprofielen op het device
 • Tijdsbesparing voor IT-afdelingen

Alle voordelen in één tool

De activatie van Windows Autopilot binnen de IT-organisatie levert beduidende efficiëntievoordelen op, zoals:

 • Vermindering van de tijd die nodig is om nieuwe devices uit te rollen, om bestaande devices te beheren en om verouderde devices uit te faseren.
 • Vermindering van kosten die nodig zijn om de IT-omgeving te onderhouden.
 • Vereenvoudigt uitrol voor alle gebruikers in de organisatie. Met Intune verzekert IT zichzelf ervan dat alle devices in de omgeving up-to-date, normconform en beveiligd zijn.
 • De IT-afdeling heeft meer tijd over om te focussen op de corebusiness doordat er minimale ondersteuning nodig is.
 • Geavanceerde beveiliging en bescherming van apparaten. Bij apparaat verlies kan op afstand toegang verkregen worden met Windows Autopilot in Intune om de gegevens te wissen.

Extra efficiëntie met Windows Autopilot door MCAZ

Hoe gaan wij te werk?

Stap 1: Configureren Intune-omgeving (bestaande klanten van MCAZ hebben al een Intune-omgeving)
Hierdoor kunnen we alle apparaten beheren vanuit één omgeving.

Stap 2: Registreren van devices
Wij voegen nieuwe apparaten toe aan de Windows Autopilot-service. De apparaten worden geregistreerd binnen de Azure Active Directory. Dit is nodig om gebruikersprofielen te kunnen toewijzen.

Stap 3: Gebruikersprofiel samenstellen
We maken een implementatieprofiel aan en wijzen deze toe aan de apparaten.

Stap 4: Verzending
Wij verzenden het apparaat naar jullie kantoor of naar de eindgebruikers. Wanneer zij het apparaat inschakelen en inloggen met hun persoonlijke inloggegevens kunnen ze meteen aan de slag.

Wat kost Zero Touch Deployment?

Besteld u uw hardware via MCAZ dan brengen wij tot eind 2024 geen kosten in rekening voor het voor configureren van de laptop/tablet.

Contactformulier
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Hoe wilt u dat wij contact opnemen?